CSS چیست و چه کاربرد هایی دارد؟
CSS چیست؟
CSS مخفف عبارت Cascading Style Sheet است. که در کنار زبان html برای نمایش ظاهر صفحات وب استفاده میشود و یا به عبارتی دیگر سی اس اس امده تا صفحات وب را زیباتر کند و این کار را با استفاده از اچ تی ام ال انجام میدهد.
کاربرد اصلی CSS
در مقاله HTML چیست و چه کاربردی دارد؟ رابطه بین زبان HTML و CSS را برایتان توضیح دادیم و گفتیم که زبان HTML اسکلت یک سایت است و برای طراحی ظاهر و زیبا کردن سایت از زبان CSS استفاده میشود.
طراحی سایت دو مرحله دارد:
در مرحله اول به وسیله HTML ، ساختار و اسکلت صفحات خود را میسازید.
در مرحلهی دوم به وسیله CSS، ظاهر سایت را زیباتر و جذابتر میکنید.
ساختار کدهای CSS به چه صورت است؟
حوه عملکر css به این صورت است که شما قسمتی از کد HTML که میخواهید تغییر دهید را انتخاب میکنید و بعد به وسیله کدهای css تغیرات مورد نظر را روی آن اعمال میکنید.
رابطهی HTML و CSS چیست؟
واقعیت این است که هیچ یک از دو زبان HTML و CSS به تنهایی کارایی خاصی ندارند و در کنار یکدیگر معنا پیدا میکنند و میتوانند صفحات وب زیبایی را ایجاد کنند.
به همین علت است هنگامی که شما میخواهید طراحی سایت را شروع کنید اولین چیزی که باید بدانید و یاد بگیرید دو زبان HTML و CSS میباشد.
روش اجرای فایل های CSS
برای اجرای فایل های CSS نیاز به ابزار خاصی ندارید ، فقط به یک مرورگر و ترکیبی از فایل های CSSبا HTML نیاز دارید.
چرا CSS یک زبان برنامه نویسی نیست!
اکثر افرادی که نتوانسته اند مفهوم css را درک کنند و پاسخی برای آن پیدا کنند css را یک زبان برنامه نویسی تصور میکنند که اشتباه است زیرا مانند یک زبان برنامه نویسی شرایط، توابع ، متغیرها و … را ندارد. در واقع CSS ابزاری است که به وسیله آن میتوان صفحات اچ تی ام ال را زیباتر کرد.
انواع CSS
برای نوشتن CSS سه روش وجود دارد:
- CSS درون خطی (inline)
در این روش مشخصات و پارامتر ها در تگ مربوطه در صفحه HTML نوشته می شود.
<span style=”text-align: justify;margin:10 auto”></span>
2. CSS داخلی (internal)
در این روش ویژگیها در بخش <head> با نوشتن تگ <style> مشخص میشود:
<head>
<”style type=”text/css>
{;Span { text-align: justify; margin:0 auto
</style>
</head>
3. CSS خارجی (external)
این روش بهترین روش نوشتن CSS است ، در این روش یک فایل با پسوند css. ایجاد میشود و از صفحه html در بخش head سایت لینکی برا آن ارسال میشود و دوصفحه را به هم مرتبط میکند.
<head>
<“link rel=”stylesheet” type=”text/css” href=”mystyle.css>
</head>
به این نکته توجه کنید که به علت متفاوت بودن ساختار مرورگرها ممکن است برخی از دستورات در مرورگری خوانده نشود یا متفات نشان داده شود، پس دقت کنید که از دستورات منسوخ شده استفاده نکنید.
امیدواریم این مقاله از پینتو وب توانسته باشد به کسانی که قصد یادگیری طراحی سایت را دارند کمک کرده با مقاله های دیگر با ما همراه باشید.